בעידן קורונה, מעסיקים מחפשים תחבורה שיתופית חכמה
ניהלנו היום כנס ראשון מסוגו בישראל על תחבורה שיתופית חכמה בארגונים והאמת, הופתעתי ממידת ההשתתפות, ובעיקר – מכמות המשתתפים. כשיצאנו לדרך והתחלנו לבנות את הכנס, לא היה ברור כמה חברות באמת מתעניינות בנושא הזה של תחבורה שיתופית חכמה בארגונים. היום קיבלנו תשובה והיא הייתה חד משמעית. 90 איש מ-70 ארגונים וחברות מסחריות נרשמו לכנס. סמנכלי כספים, סמנכלי תפעול, מנהלי היסעים בארגונים גדולים, כולם השתתפו בכנס ונשארו איתנו עד הדקה האחרונה.
תובנות עיקריות שלי מהכנס:
1. קורונה – למרות הצורך בריחוק חברתי, צורך שגרם לגידול דרמטי בהוצאות של הארגונים בתחום ההיסעים לעובדים – האיצה את הרצון של החברות להיכנס לעולם הזה ולתת לעובדים שלהם חוויה דיגיטלית טכנולוגית בהגעה אל וממקום העבודה.
2. יש לנו חוזקות בתחום בישראל: יש מעסיקים ישראלים שהם מתקדמים הרבה יותר מעמיתיהם האירופאים בזכות המרחקים הגיאוגרפיים הקטנים שלנו, שמאפשרים לנו להטמיע טכנולוגיות תחבורה שיתופית חכמה כלפי כל העובדים. גם התחבורה הציבורית שאצלנו הי די על הפנים (ביחס לאירופה ובכלל) מאיצה את התחום של ההיסעים החכמים בארגונים.
3. יש לנו גם חולשות מול אירופה וארה"ב – בעיקר בתחום המיסוי והרגולציה. בעוד באירופה ובארה"ב המדינות מעודדות את המעסקים לבנות היסעים יעילים לעובדים שלהם, עידוד שמגיע בצורת הקלות מס, בישראל יש אפס עידוד בתחום.
4. ההחלטה האם לקפוץ למים ולעבור מתחבורה טיפשה לתחבורה חכמה בארגון, מגיעה מהמנכ"ל/ית וחברי ההנהלה. היסעים זה אירוע מאד יקר לחברה, ולמרות זאת רוב הארגונים מעדיפים בשלב זה להשאיר אותם בפורמט הוותיק והטיפש. רק במקרים שבהם יש מנכ"ל/ית שמושך קדימה, או סמנכל.ית תפעול/כספים שדוחפים לכיוון התייעלות וחיסכון, רק אז זה קורה.
5. המרוויחים העיקריים הם העובדים.
6. תודה לרמי יוסף שלימד את כולנו איך אפשר לגרום לעובדים לוותר על רכב צמוד ולצ'פר אותם במשכורת ככה שיעדיפו היסעים ארגוניים חכמים.
כאן בתמונות תוכלו לראות את הנושאים שבהם עסק הכנס, כאן תוכלו למצוא תקציר PDF של ההרצאה שלי.
אין תגובות